Kruimelkorst

Met koekjeskruimels en wat boter maak je een bodem voor een no-bake kaastaart, zoet en vet, niet meteen voor elke dag. 

Vervang een deel van de vetstof door appelmoes bij een zoete variant of door pompoenpuree voor een hartige.  De puree kleeft de kruimels stevig én verlaagt het vetgehalte.  De kruimels maak je van broodrestjes.

 

Ingrediënten voor de korst:

-        140 g broodkruim van zo’n 250 g broodrestjes.  Breek ze in stukjes en leg ze 1-laag dik op een bakplaat.  Bak ze droog (1 uur, 100°C), laat even afkoelen en maal tot ‘ruw zand’.

-        45 g olie of boter

-        45 g puree van appel, peer, banaan, pompoen of zoete aardappel

-        1/8 tl zout

 

Meng alles met je handen in een mengkom.  Duw de vochtige kruimels stevig in een bakvorm (+/- 18 cm diameter).  Begin met de opstaande randen en vervolgens de bodem.

Bak 10-15 minuten bij 170°C.

 

Nu heb je een degelijke bodem voor je favoriete taart- of quicherecept.  


Wentelteefjes
Pittig en hartig