Brood van gisteren

ontbijt voor morgen

Kaat

Brood van gisteren

succes verzekerd

Eén sneetje over ?  Dan voorspel ik een hartverwarmend ontbijt.

Tip: werk samen met de kinderen.  Laat ze hun lievelingsfruit kiezen.

Ingrediënten

een snee desembrood ‘van gisteren’, in kleine dobbelsteentjes gesneden

(plantaardige) melk

een eitje, als je het in huis hebt

stukjes fruit, diepvries, vers of gedroogd

kruiden naar smaak (vanille, kaneel, citrusschil, steranijs, nootmuskaat…)

Voorbereiding

Klop het ei onder de melk.  Kruid naar wens met nootmuskaat, kaneel, vanille… Laat de blokjes brood het mengsel opnemen.  Meng er het fruit onder.  Schep in 1 grote schaal of in éénpersoonsschaaltjes.  Strooi er wat amandelschilfers over. 

Afwerking

Bak zo'n 30 minuten in een oven van 180°C.  

Serveer warm, lauw of koud.

Lekker met wat yoghourt of platte kaas.