Peperonata

Italië

Kaat Roels

Peperonata

Italië boven

Via via leerde ik Elizabeth David kennen, pionier voor culinaire schrijvers.  Al in de jaren ’50 ging zij op zoek naar echte, goede ingrediënten, van het seizoen en streekgebonden.  Zij verdiepte zich in de traditionele Mediteraanse en Franse keuken, maar ook in de eigen Engelse.  Met fijne humor beschrijft zij de pro’s en contra’s moderne keuken van toen.

Uit ‘Peperonata and other Italian Dishes’ van Elizabeth David maakte ik het titelgerecht.  Warm én koud lekker, bij brood, pasta, rijst of crackers.

Ingrediënten

1 ajuin, fijngesnipperd

Olijfolie

1 teentje look, fijngehakt

4-tal rode paprika’s, in dunne reepjes

Tomaatblokjes, vers of uit blik

Peper en zout

Bereiding

De ui zachtjes garen in olijfolie.  De paprikareepjes en look eronder mengen en met het deksel op de pot een 15-tal minuten zacht koken.  Het deksel eraf nemen en met de tomatenstukjes erbij zachtjes laten pruttelen tot het vocht verdampt is.  Naar smaak zout en peper strooien.