Venkelgratin

met krokant broodkruim

Kaat

Venkelgratin

met krokant broodkruim

Ingrediënten

Venkel, 2 knollen in 8-10 partjes gesneden

Ajuin, 1, fijngesneden

Appel, klokhuis verwijderd, geschild, in fijne plakjes

Look, 2 teentjes gesnipperd

Zachte kaas: schimmelkaas, camembert, chaumes of een andere

Broodkruim, zelfgemaakt natuurlijk!

Enkele walnoten in stukjes

Geraspte oude gouda

1/2 glas witte wijn, bouillon

Olijfolie

Peper

Voorbereiding

Stoof de uitjes en de look glazig.  Doe de venkel erbij met wat bouilon en een scheutje witte wijn.  Breng aan de kook en zet het deksel op de pan om de venkel (bijna) gaar te stoven.  Kruid naar smaak met peper.

Giet alles over in een ovenschaal. Strooi de appel, de walnootstukjes erover en leg er blokjes zachte kaas tussen.  Bestrooi met broodkruim en wat geraspte gouda.  

Zet +/- 20-30 minuten in een oven van 180°C.

Presentatie

Deze groentenschotel past bijvoorbeeld bij gekookte aardappeltjes en een groene salade.