Pitten en zaden

geconcentreerde kracht & goedheid

Odoo image and text block

De toekomst in een speldeknop

Onderschat de kracht van planten niet.  Zij kunnen niet weglopen van aanvallers of schuilen tegen gure weersomstandigheden, en beschermen zich met eigen middelen.

De klaproos uit 'Flanders Fields': een tere bloem die maar enkele dagen bloeit. Het zaad behoudt meer dan 30 jaar de kracht om weer uit te groeien tot een plant die de dorre velden trotseert, ongeacht ongunstige bewaaromstandigheden!

Odoo - Sample 1 for three columns

Pompoenpit

Pompoenpitten behoren tot de meest voedzame voedingsmiddelen. Er zitten indrukwekkend veel vitaminen en mineralen in de pompoenpit:

  • Vit.E, Vit. B3, B1, B2, B5, B6, foliumzuur, Vit.C
  • Mn, F, Cu, Mg, Fe, Zn, Se, K, Ca

Pompoenpitten bevatten veel polyfenolen, een groep van fytonutriënten die essentiële chemische processen in ons lichaam regelen.

het Maal kiest biologisch geteelde pitten en zaden.

 


 

Odoo - Sample 2 for three columns

Zonnebloempit

Zonnebloempitten zijn super gezond, tjokvol vitaminen en mineralen:

  • Vit. E, B, B6, B11
  • Mineralen Mn, Cu, Mg, F, Se

Boterfabrikanten halen fytosterolen via chemische processen uit zonnebloempitten voor  'cholesterolverlagende' boterachtige smeersels.  Beter is het om gewoon de pitten zelf te eten en èchte boter te smeren!

Odoo - Sample 3 for three columns

Lijnzaad

Lijnzaad is het zaad van vlas.  

De kleine zaadjes zijn rijk aan alfa-linoleenzuur, een omega-3 vetzuur  belangrijk voor je hart en bloedvaten. Daarnaast bevat lijnzaad onder andere vitamine B1 en 2, calcium, magnesium, zink en kalium.

Het zaadje is zeer rijk aan vezels die zich in de darm volzuigen met vocht en zo de darmpassage stimuleren. Ook zou lijnzaad een reinigende werking hebben op de darm en zorgt het zaadje voor een verzadigd gevoel. De vezels zorgen voor een minder snelle opname van suikers, met minder bloedsuikerschommelingen.

Lijnzaad bevat polyfenolen, rijk aan antioxidanten.  

Odoo - Sample 3 for three columns

Maanzaad

Maanzaad is het zaad van de slaapbol, of Papaver somniferum, van rassen met een laag gehalte opiaten.

Maanzaad bevat vooral veel mineralen (Mn, Cu, Ca, Fe, Mg, Zn, Se, K), maar ook vitaminen (B5, foliumzuur, B6, B2, B3, E).

Maanzaad heeft een nootachtige smaak en wordt veel gebruikt op en in gebak.