Canneloni

kan ook met wraps

We kennen wraps met een frisse vulling maar soms is het weer voor iets warms.  Venkel en spinazie zijn zachte wintergroenten.  Venkel bevat veel vitamine C voor een goede ijzeropname en diverse vitamine B's.  Spinazie levert vitamines en mineralen in overvloed.  Een ideale energieboost na de koude wintermaanden.   

Tomatensaus kan je in grote porties maken, voor de pasta van de volgende dag of als reserve in de diepvries.  Met room en kaas wordt deze schotel een lieveling van heel de familie.  

Het is een variatie op de Italiaanse cannelloni.  De wrap is zacht als pasta met een fijn detail: de zones zonder saus en kaas worden knapperig krokante koekjes.


Ingrediënten

speltwraps, 1 per persoon

vulling: spinazie, venkel, yoghurt

tomatensaus: ui, look, paprika, kruiden, scheutje wijn, tomaat in stukjes uit blik                           of brik

Afwerken met: yoghurt of room, geraspte kaas

olijfolie

peterselie, peper, zout

Voorbereiding

- Tomatensaus: gesnipperde ui en geplette look in olijfolie glazig stoven.  Blokjes paprika toevoegen.  Kruiden naar smaak met kerrie, paprikapoeder of een provencaalse mengeling.  Blussen met een scheutje wijn of sinaasappelsap.  Tomatenstukjes onderroeren en op een zacht vuurtje, half afgedekt laten pruttelen.  Af en toe roeren.  Na 30-60 min.  van het vuur halen.  

- Voor de vulling de spinazie wassen en kort doen slinken in de oven, de microgolfoven, een stoompan of een gewone pot.  Grof versnijden.  De venkel in stukken snijden en afgedekt gaar stoven in 1 eetlepel olie met een scheutje water.  Een klein potje yoghurt (of room) mengen met fijngehakte peterselie.

Afwerking

Elke wrap vullen.  Enkele lepels venkel en spinazie verdelen over de middellijn.  2 eetlepels yoghurtsaus over druppelen en oprollen.  Even vastprikken met een tandenstoker.  Leg een laag van +/- 3 cm tomatensaus in een ovenkom en leg de gevulde wraps naast elkaar.  Duw ze licht in de saus.  De wraps zeker niet helemaal bedekken met saus.

Schep de rest yoghurtsaus erover en bestrooi rijkelijk met geraspte kaas.

Bak ongeveer 20-40 min. in de oven op 180°C.  Haal de tandenstokers eruit en serveer.  

Hoewel deze schotel bulkt van de groenten pas er altijd nog wel een slaatje met frisse vinaigrette bij.

Working Together

Kies een levendige afbeelding en schrijf er een inspirerende paragraaf over.
Het hoeft niet lang te zijn, maar het moet je afbeelding versterken.# Wrap
Knoflookkruim
ovenschotel met krokante afwerking