het Maal, Kaat Roels Luxe Binkje Een winnaar van de Landleven broodwedstrijd luistert naar de naam ‘luxe Binkje’ en zo voelt een desembakker uit Turnhout zich. Een stevig roggebroodje vol gedroogd fruit en noten. Rogge is mijn ‘guilt... 22 nov. 2023
het Maal, Kaat Roels Kruimelkorst Met koekjeskruimels en wat boter maak je een bodem voor een no-bake kaastaart, zoet en vet, niet meteen voor elke dag. Vervang een deel van de vetstof door appelmoes bij een zoete variant of door pomp... 12 okt. 2023
het Maal, Kaat Roels Wentelteefjes French toast, gewonnen brood, verloren brood, wentelteefje... Hoe je het ook noemt het is een indrukwekkende transformatie van een boterham. (uit: 'Vegetarisch uit het vuistje', Clarissa en Florian Se... 18 mei 2023
het Maal, Kaat Roels Dauwtrip en lente-ontbijt Graag vroeg uit de veren? Doe mee met de dauwtrip in Landschap De Liereman, begeleid door stiltecoach Karen. Afspraak om 6.30 uur aan het bezoekerscentrum van Landschap De Liereman. Geniet daarna van ... 1 mrt. 2023 Nieuws
het Maal, Kaat Roels Broodschotel met appelmoes Zoek niet verder. Wat appels en oud brood voldoen voor dit dessert, ontbijt, lunch, 4-uurtje of avondmaal. Krokante top en zacht vanbinnen. Staat de oven aan? Neem dan een grote ovenschaal om te delen... 13 nov. 2022
het Maal, Kaat Roels De pompoenpit Als buren van Kasterlee weten we welke reuzen uit een kleine pompoenpit groeien. Maar als bakker fascineren de pitten me extra: wie pelt ze en hoe? Waarom halen we ze in China als pompoenen het hier z... 4 nov. 2022 Nieuws
het Maal, Kaat Roels Brood van gisteren Eén sneetje over ? Dan voorspel ik een hartverwarmend ontbijt. Tip: werk samen met de kinderen. Laat ze hun lievelingsfruit kiezen. Ingrediënten een snee desembrood ‘van gisteren’, in kleine dobbelste... Brood van gisteren 10 apr. 2022
het Maal, Kaat Roels Zoete kikkererwtenpuree Deze combinatie is lekker op een toastje bij de borrel, als begeleider bij een mooie salade of als broodbeleg. Het recept uit 'Het kikkererwten kookboek' (L. van Groningen en M. Bosma) maak ik natuuur... Cracker 30 jun. 2021
het Maal, Kaat Roels Pesto De kruidentuin loopt over... De 'nordic family kitchen' van Mikkel Karstad serveert een pesto naar mijn hand: in plaats van pijnboompitten gaat er oud desembrood in! Ingrediënten - 5 flinke handen gem... Brood van gisteren 31 mei 2021
het Maal, Kaat Roels Woeste pudding Asperges, rabarber, aardbeien zijn bekende voorjaarsdelicatessen. Waar blijven die jonge frisgroene netels? Pluk neteltopjes ver weg van uitlaatgassen of hondenroutes en met betrouwbare handschoenen. ... Brood van gisteren 30 apr. 2021
het Maal, Kaat Roels Pastinaaksoep, met chili en kardemonkruimels Ze zijn alweer een tijdje hip, die vergeten groenten. Aangevoerd door de pastinaak. Ja, van eigen bodem en heel de winter voorradig. Maar lekker … Ik zucht diep als ik ze in mijn groentenpakket vind e... Brood van gisteren 31 jan. 2021
het Maal, Kaat Roels Een nieuw jaar, een schone lei Ik heb opgeruimd. Ook receptenmappen uit de pre-internet-tijd. Hou alvast enkele sneetjes brood opzij, de koekjes zijn lekker... Ingrediënten: 100g paneermeel (oud brood fijnmalen en drogen) 50g masco... Brood van gisteren 31 dec. 2020