het Maal, Kaat Roels Wentelteefjes French toast, gewonnen brood, verloren brood, wentelteefje... Hoe je het ook noemt het is een indrukwekkende transformatie van een boterham. (uit: 'Vegetarisch uit het vuistje', Clarissa en Florian Se... 18 mei 2023
het Maal, Kaat Roels Broodschotel met appelmoes Zoek niet verder. Wat appels en oud brood voldoen voor dit dessert, ontbijt, lunch, 4-uurtje of avondmaal. Krokante top en zacht vanbinnen. Staat de oven aan? Neem dan een grote ovenschaal om te delen... 13 nov. 2022
het Maal, Kaat Roels Brood van gisteren Eén sneetje over ? Dan voorspel ik een hartverwarmend ontbijt. Tip: werk samen met de kinderen. Laat ze hun lievelingsfruit kiezen. Ingrediënten een snee desembrood ‘van gisteren’, in kleine dobbelste... Brood van gisteren 10 apr. 2022
het Maal, Kaat Roels Zoete kikkererwtenpuree Deze combinatie is lekker op een toastje bij de borrel, als begeleider bij een mooie salade of als broodbeleg. Het recept uit 'Het kikkererwten kookboek' (L. van Groningen en M. Bosma) maak ik natuuur... Cracker 30 jun. 2021
het Maal, Kaat Roels Pesto De kruidentuin loopt over... De 'nordic family kitchen' van Mikkel Karstad serveert een pesto naar mijn hand: in plaats van pijnboompitten gaat er oud desembrood in! Ingrediënten - 5 flinke handen gem... Brood van gisteren 31 mei 2021
het Maal, Kaat Roels Woeste pudding Asperges, rabarber, aardbeien zijn bekende voorjaarsdelicatessen. Waar blijven die jonge frisgroene netels? Pluk neteltopjes ver weg van uitlaatgassen of hondenroutes en met betrouwbare handschoenen. ... Brood van gisteren 30 apr. 2021
het Maal, Kaat Roels Pastinaaksoep, met chili en kardemonkruimels Ze zijn alweer een tijdje hip, die vergeten groenten. Aangevoerd door de pastinaak. Ja, van eigen bodem en heel de winter voorradig. Maar lekker … Ik zucht diep als ik ze in mijn groentenpakket vind e... Brood van gisteren 31 jan. 2021
het Maal, Kaat Roels Een nieuw jaar, een schone lei Ik heb opgeruimd. Ook receptenmappen uit de pre-internet-tijd. Hou alvast enkele sneetjes brood opzij, de koekjes zijn lekker... Ingrediënten: 100g paneermeel (oud brood fijnmalen en drogen) 50g masco... Brood van gisteren 31 dec. 2020
het Maal, Kaat Roels Een dip voor de sterren Deze ‘Dip voor sterren’ is eigenlijk een tomatensaus met groenten die je in huis hebt. Een sprankelend voorgerecht dankzij de sterrencrackertjes! Ingrediënten voor de dip Olijfolie Enkele ajuinen, in ... Cracker 30 nov. 2020
het Maal, Kaat Roels Kaasfondue Ligt kaasfondue wat zwaar op de maag? Kies dan zeker desembrood. Wissel kaas ook eens af met een tomatendipsaus (zie vorig recept) of deze kazerige fondue uit eva magazine. Zo is je fondue-avond voor ... 30 nov. 2020
het Maal, Kaat Roels Winterkeuken Rode kool is prachtig, maar groot. Deze soep is een oplossing, steelt visueel de show en smaakt nog lekker ook. Als herinnering aan een ongelooflijke avond bij Tian bracht ik het boek van chef kok Pau... Brood van gisteren 30 nov. 2020
het Maal, Kaat Roels Hertenheer meets desembrood De uitdruking ‘leentjebuur spelen’ is meer gekend in Nederland dan bij ons, maar dit recept komt ook van het Nederlandse programma ‘Binnenstbuiten’. Ik gebruik bier van de buren, brouwerij Het Nest. B... Brood van gisteren 31 aug. 2020