Een dip voor de sterren

Deze ‘Dip voor sterren’ is eigenlijk een tomatensaus met groenten die je in huis hebt.  Een sprankelend voorgerecht dankzij de sterrencrackertjes! 

Ingrediënten voor de dip

  • Olijfolie
  • Enkele ajuinen, in ringen gesneden
  • Teentje look, geperst
  • Gesneden groenten naar smaak: paprika, courgette, aubergine, prei, selder…
  • Een handvol oranje linzen
  • Tomaat in stukjes, een blik of brik
  • Kruiden naar smaak: curry, paprika, peper en zout
  • En crackers, bij voorkeur mooie kerststerretjes, één hapje groot.
  • Eventueel wat geraspte kaas.

Werkwijze

Stoof de ajuin zacht in olijfolie.  Pers de look erbij.  Bak de kruiden mee en voeg de groenten en de linzen toe.  Roer de stukjes gepelde tomaten er onder en laat zachtjes pruttelen tot de linzen gaar zijn.

Presentatie

Vul een lage ovenschaal met de tomatensaus en zet er de crackersterren in.  Wat geraspte kaas over strooien en zo’n 15 minuten bij 180°C in de oven zetten.

Dit is fingerfood.  Neem een royale schep saus met een crackertje.  Hartverwarmend!



Hertenheer meets desembrood
leentjebuur spelen