Cracker croque

we zijn er tuk op

het Maal zet ook crackers op het menu.  Ik hoor je al denken: 'is dat wel ècht eten'?  

Ook voor onze crackers gebruiken we spelt zonder additieven.  We variëren met boekweit, haver en rogge en smaken af met ongeraffineerd zeezout, daslook, gedroogde tomaten en andere.  Deze hartige koeken zijn ideale tussendoortjes voor groot en klein, maar onderschat ze niet.  Hier maken we er een 'croque' mee, een stevige lunch.  

Probeer onze suggesties of ga in de koelkast op restjesjacht.  Combineer  smeuïg met fris en stevig.


Ingrediënten

crackers, zeker 2 per persoon (voorgerecht of hapje)

beleg: kaas als brie, geitenkaas, harde kazen of hesp, roastbeef

groenten: sla, rucola, kers, schijfjes tomaat of komkommer, geraspte wortel

peper (naar smaak)

Voorbereiding

Was de groenten en rasp of snij ze in plakjes.  Verpak ze luchtdicht als je de crackers pas later (vb. 's middags op het werk) gaat afwerken.

Afwerking

Leg een blaadje sla op een cracker en wat pittige rucola.  Daarop komt een schijfje kaas of vlees.  Vervolgens komt een frisse laag van komkommer, tomaat, geraspte wortel. Afsluiten met een tweede cracker.



Canneloni
kan ook met wraps