Herfstcookies

appels op smaak geplukt (of gevallen)

Ingrediënten

50 g       appelsiroop of appeldiksap

40 g       olijfolie

1/8 tl     zout

50g         bloem

1 tl         bakpoeder

150g      granola, met echte appels gezoet, van ‘het Maal’ natuurlijk! 

Bereiding

Roer appelsiroop, olijfolie en zout in een kommetje goed onder elkaar.

Schep er de bloem en het bakpoeder bij en meng tot een stevig papje. 

Schep er uiteindelijk de granola onder.

Zet even in de koelkast of diepvriezer zodat alles wat steviger wordt. 

Rol er bolletjes van (+/- 25g deeg per koekje) en duw ze plat op een bakplaat met bakpapier.

Bak op 175 °C, zo’n 8-10 minuutjes.  Laat nog 2 minuten op de plaat stevig worden en leg op een rooster.

Klaar!


Zuurkoolpattie
hoogseizoen voor zuurkool