Hummus

Perfect bij brood en Co

Overal ter wereld combineren mensen graan et peulvruchten.  Deze combinatie bevat al de essentiële aminozuren.  het Maal specialiseert zich in graanproducten en hieronder 2 spreads, een ideale en vooral lekkere begeleiding.

Peulvruchten uit blik zijn makkelijk en snel.  Zelf gedroogde bonen of kikkererwten omtoveren vraagt wat tijd en aandacht.

  1. Droge bonen controleren op steentjes en in een vergiet afspoelen.
  2. Weken in een ruime hoeveelheid water.  Liefst minstens een hele nacht in de koelkast.  De bonen worden 2 à 3 keer groter.
  3. Giet het weekwater af en spoel de bonen even.  Doe ze in een kookpot en zet ze onder water.  Een geutje olie erbij en koken.  30 minuten tot 2 uur.  In een snelkookpan gaat het natuurlijk sneller.  Tot de bonen gaar zijn maar niet papperig.
white beans on white background

Witte bonen spread

Ingrediënten

witte bonen, uit blik of zelf bereid door gedroogde bonen te weken en te koken.

1/2 teentje look, fijngeperst

2 el appelazijn

2 el olijfolie

1 granaatappel

naar smaak, peper, zout, gehakte peterselie

Voorbereiding

Pureer de bonen met de look, appelazijn en olie tot een vrij gladde spread.  Roer er granaatappelpitjes onder en kruid naar smaak.

Presentatie

Strooi er nog wat granaatappelpitjes over en serveer bij brood, focaccia, wraps of crackers.

brown coffee beans in clear glass jar

Humus

Ingrediënten

kikkererwten, uit blik of zelf bereid door gedroogde kikkererwten te weken en te koken.

1/2 teentje look, fijngeperst

1 el tahin (sesampasta)

2 el citroensap

2 el olijfolie

naar smaak, peper, zout, gehakte peterselie of koriander

Voorbereiding

Pureer de kikkererwten met de look, citroensap, olie en tahin tot een vrij gladde spread.  Kruid naar smaak.

Presentatie

Serveer bij brood, focaccia, wraps of crackers.


Passie voor pizza
drie verschillende bodems