Romige linzensoep

zachte verleiding

Hoe komt die soep zo romig? Die vraag heb ik meer dan eens gekregen en toch komt er geen druppel room aan te pas.  

Door oranje linzen te gebruiken krijgt de soep ook een erg aantrekkelijke kleur.  Een perfect stilleven in combinatie met felgroene peterselie of koriander.  Steeds meer mensen zijn op zoek naar een milieuvriendelijk, gezond èn lekker alternatief voor vlees.  Peulvruchten in combinatie met granen leveren het volledige gamma essentiële aminozuren, naast een karrevracht vezels, mineralen en vitaminen. Dit menuvoorstel is eiwitrijk, goedkoop en duurzaam, maar wat zeker zo belangrijk is: echt lekker!

Kurkuma bevat curcumine dat sterk ontstekingsremmend en anti-oxiderend werkt tegen kankercellen.  Kurkuma zuivert en reinigt de lever van schadelijke stoffen. Daarnaast stimuleert kurkuma vetverbranding, de productie van maagsappen en de werking van gal en lever.   De gemalen zwarte peper verhoogt de opname in het bloed.

(vegetarisch, veganistisch)

Ingrediënten

Olijfolie

ui

oranje linzen

kurkuma

peper

gepelde tomatenstukjes (+/-500g)

bouillon (blokje, bokaal of vers)

groene kruiden, vers of gedroogd (peterselie of koriander)

zout naar smaak

vers knapperig of getoast desembrood om erbij te serveren

Voorbereiding

Fijngesnipperde ui glazig stoven in een eetlepel olijfolie.  De linzen even meebakken.  Vervolgens kurkuma en peper onderroeren.  Voeg er een brik of blik gepelden tomaatstukjes aan toe.  Vul het brik/blik met water en giet dit erbij.  Laat de linzen gaar koken op een laag vuurtje, deksel op de pot.  Voeg de bouillon toe en mix alles fijn.

Presentatie

Vul soepkommetjes met de soep en strooi er wat groene kruiden over.  

Geef er vers brood bij of getoast brood.


Toast 'avocado'
zacht en groen