Wrap-quiche Alsacienne

fusion keuken

Een Quiche Alsacienne is een Quiche Lorraine met ui.

Quiche is afkomstig uit Lotharingen, historisch wisselend een Duitse of een Franse streek.  ‘Quiche’ is een verfransing van het Duitse ‘Kuchen’ (koek).

Een quiche is een hartige open taart, meestal gemaakt met een zanddeegbodem van bloem, water en boter.  Gebruik een wrap als taartbodem, stukken gezonder én sneller omdat blind voorbakken niet nodig is.  Voor de vulling wordt oud desembrood verzadigd met een witte Elzasser. 

Ingrediënten

Speltwraps, 4 stuks

Desembrood, enkele dagen oud, 100g

Elzasser witte wijn, 100ml

Olijfolie

Ajuin, in ringen gesneden, zo’n 600g

Ei, 2 stuks

peper en zout

Voorbereiding

Stoof de ui zacht in olijfolie.

Laat het brood de wijn opslorpen en prak vervolgens fijn.  Mix met 2 eitjes en kruid met peper en zout.  Meng er de zachte ui onder.

Leg de wraps in taartvormpjes.  Zorg voor een opstaande rand en schep er de vulling in.

Bak zo’n 20 minuten bij 180°C.

Presentatie

Warm met een groen slaatje, maar ook afgekoeld een aanrader (kan dus mee in de brooddoos).


# Wrap
Pompoenspread(s)
herfst