Een nieuw jaar, een schone lei

kruidenkoekjes

Ik heb opgeruimd.  

Ook receptenmappen uit de pre-internet-tijd.  Hou alvast enkele sneetjes brood opzij, de koekjes zijn lekker...

Ingrediënten:

100g paneermeel (oud brood fijnmalen en drogen)

50g mascovado suiker

¼ tl kardemonpoeder

½ tl kaneel

¼ tl nootmuskaat

75 g koude (plantaardige) boter

2 tl honing

Paneermeel mengen met de suiker en de specerijen.  De boter in kleine stukjes snijden, de honing eronder mengen en met het paneermeelmengsel snel tot een deegje kneden. 

Vorm bolletjes met de grootte van een hazelnoot (ik gebruikte een theelepel- en eetlepelmaatje voor een mini en een normaal koekje). 

Leg ze op een bakblik.

Bak +/-  10 minuten bij 170°C.  Laat even afkoelen op de plaat tot ze stevig zijn.  Leg ze op een rooster.




Winterkeuken
kleur in een donkere tijd