Kruiden en salsa

Leve de zomer

De tuin staat vol verleidelijke kruiden, eindelijk zongerijpte tomaten.  

Te warm om uitgebreid te koken.

Ingrediënten

Enkele dikke sneetjes desembrood

olijfolie

verse kruiden (vb. peterselie, basilicum, koriander, bieslook, tijm, salie)

een teentje look

voor de salsa: tomaat, komkommer, selder, citroen

peper en zout

Voorbereiding

Was de groenten en de kruiden.

Voor de salsa snij je de tomaten, komkommer en selder in fijne blokjes.  Pers er een halve citroen over en kruid met peper en zout. 

Snipper de kruiden, plet de look en meng ze met olijfolie.

Presentatie

Verdeel de kruidenolie op de sneetjes brood en laat ze krokant worden in een oven van 170°C. 

Je kan ook de sneetjes toasten en daarna met kruidenolie besprenkelen.

Serveer met frisse salsa en wat sla.








Fruittoast
vergeet de kaas niet