Pompoenspread(s)

herfst

Nu ik toch een pompoen geroosterd heb voor de geroosterde-pompoenblokjes-op-een-stokje, kan ik met de rest een spread maken.  

Ingrediënten

Pompoen, geroosterd, gestoomd of gekookt (200g)

Olijfolie (enkele eetlepels)

Ajuin, 1 fijngesneden

Look, 1 geplet teentje

Currypoeder

Peterselie of koriander, fijngesnipperd

Peper en zout

Bereiding

De fijngesnipperde ajuin samen met de look zachtjes stoven in een eetlepel olijfolie.  Currypoeder even meebakken.

De ui samen met de pompoen en een eetlepel olijfolie pureren.  Naar smaak peterselie of koriander onder mengen, peper en zout.

Presentatie

Op een boterham, een toast, een wrap of als dipsaus bij crackers/krokant gebakken wraps.

Variaties

  • Meng 1-2 eetlepels tahin (sesampasta) of notenpasta eronder.
  • Pureer ¼ fetablokje erbij, of een stukje blauwschimmelkaas.  Eventueel de curry weglaten.





Kleur op een stokje
aperitiefhapje met keuze